Een en al liefde

Afgelopen zondagmorgen, op de tweede dag van de Textiel Bazaar in Waalre, zat ik in alle vroegte achter de naaimachine om dit keycord te maken. De dag ervoor kwam een vrouw, springerig haar en een open en blij gezicht, vragen of ik een keycord voor haar zou kunnen maken. Als cadeau voor haar vader en ter herinnering aan haar overleden moeder. Deze tekst kenmerkte haar moeder en stond ook op de rouwkaart, vertelde ze me.

Toen ze zondag het keycord samen met haar man kwam ophalen, begon ze helemaal te glunderen. Ook haar man reageerde enthousiast.
“Wat een mooi mens moet uw moeder geweest zijn” zei ik tegen de vrouw.
“Nou en of” beaamde ze hartgrondig. “Toen we spraken over de tekst voor haar rouwkaart, wisten we direct dat ’t deze moest zijn. Dit is wie zij was.”
“Ik hoop dat uw vader er blij mee zal zijn”.
“Zeker weten!” was haar reactie.

Met het cadeau voor haar vader had ze mij ook een cadeau gegeven. Een keycord had ik namelijk nog niet eerder gemaakt, maar ga ik zeker toevoegen aan mijn assortiment. En precies dit vind ik nu zo mooi aan mijn lintjeswerk: het ontwikkelt zich in contact met mijn klanten.