1300 tekens #7

Al jaren heb ik de sluimerende wens een boek te schrijven. Eens in de zoveel tijd doe ik een halfslachtige poging, maar altijd is er die vraag wat het onderwerp zou moeten zijn. Iets met leven, klein geluk, jezelf ontdekken. Veel verder dan dat kom ik niet. Nog voor ik begonnen ben, raak ik het overzicht al kwijt. Natuurlijk kan ik een schrijfcoach in de arm nemen, maar ik ontdek dingen graag op eigen houtje. Wat ik wel weet is dat ik het een levensecht boek wil laten zijn. Eentje waarin ik niet pretendeer de ultieme wijsheid in pacht te hebben, maar dat inspireert. En zo blijf ik ronddobberen en blijft het vooralsnog bij een wens. En dan op een avond schrijf ik een update op LinkedIn over hoe ik reageer op de uitspraak van Amber dat zij weg wil lopen. Iets in het bericht raakt de harten van velen. Met groeiende verwondering – en dankbaarheid – zie ik dat het bericht duizenden mensen bereikt. En word ik op mijn beurt geraakt door de hartverwarmende reacties. In de week erna schrijf ik nog een paar updates en voel dan opeens dat ik vorm en inhoud heb gevonden. 1300 tekens biedt een update van LinkedIn. Precies genoeg om met veel schrappen een kort verhaal te schrijven. Met aan het einde van dit jaar een boek. Oplage-aantal 2: 1 voor ons en 1 voor Amber. Dream big, keep it simple.